KidsTennis

KidsTennis is het Tennis Vlaanderen-opleidingsconcept voor kinderen vanaf 3 jaar. De opleiding is opgedeeld in vaardigheidsniveaus die telkens een andere kleur hebben. Kinderen leren stap voor stap tennissen op een aangepast terrein (grootte,hoogte net,..) met een ander type bal. Aan de hand van testjes en diploma's kunnen ook de ouders de tennisevolutie van hun kind volgen. Een KidsTennisser beleeft niet alleen veel plezier, hij of zij leert ook op een kwaliteitsvolle manier tennissen. Klik HIER voor het promotiefilmpje van kids- tennis en HIER voor het promotiefimpje van de Kids Tour

Kleuren:

Kleur

leeftijdindicatie

bal

filmpje

wit

4-5 jaar

geen bal

filmpje wit

Blauw

5-6 jaar

mousse of foam

filmpje blauw

Rood

7-8 jaar

mousse, foam of softbal

filmpje rood

Oranje

9-10 jaar

softbal

filmpje oranje

groen

10-12 jaar

overgangsbal

filmpje groen

geel

13-16 jaar

tennisbal

*

*Geel is geen officiële kleur in het KidsTennis concept. Deze kleur wordt eigenlijk gebruikt om de deelnemers aan de Tiener Tour (competitie voor 12 tot 16 jarigen) te onderscheiden van de KidsTennissers die deelnemen aan de Kinder Tour (competitie voor 3 tot 12 jarigen). Door de jaren heen zijn tennisscholen de kleur Geel ook gaan gebruiken om de kids vanaf 12 jaar efficiënt te herkennen in de lesplanning.

Terrein:

In tennis speelt je klassement een belangrijke rol, maar dit is voor jonge kinderen nog niet van toepassing. Nochtans is het belangrijk op iedere leeftijd een gevoel van vooruitgang te ervaren. De zes KidsTenniskleuren zorgen ervoor dat er naar een doel kan gewerkt worden.

Prijs:

In het lidgeld van onze jeugdspelers zitten 6 lessen inbegrepen

Iedere speler moet door TC Stekene verplicht aangesloten worden bij Tennis Vlaanderen. Dit geeft je deze voordelen:

  • je bent verzekerd voor sportongevallen (Ethias).
  • je kan als Tennis Vlaanderen-lid deelnemen aan initiatieven, activiteiten en officiële wedstrijden
  • je kan heel wat persoonlijke info (klassement, prestaties, tornooien, spaarkaart, …) terugvinden op jouw persoonlijke website!  
  • Meer info over de stages/sportkampen/thema's kampen, gratis- en betalende lentelessen vind je door hier te klikken