Najaarsinterclub

Na een eerste geslaagde editie in 2018 (624 ploegen!) biedt Tennis Vlaanderen opnieuw de najaarsinterclub aan! lees verder

en schrijf je ploeg hier in

Wat?

1 ploeg = 4 spelers (2 mannen en 2 vrouwen, max. 4 mannen en 4 vrouwen op het formulier ploegensamenstelling)
    Per ontmoeting worden 4 dubbels gespeeld: 1 DH, 1 DD en 2 DG
    Poules van max. 5 ploegen (4 ontmoetingen), regionaal samengesteld
    Er wordt geen eindronde gespeeld. Er wordt wel een systeem uitgewerkt waarmee je ploeg, naargelang de plaats in de ranking, kans kan maken op mooie prijzen. Daarover binnenkort meer.

Wanneer?

Elke zondag vanaf eind augustus tot september (25/08, 1/09, 8/09, 15/09 en 22/09)
    Nieuw! Om tegemoet te komen aan de vraag van spelers en clubs, bieden we voortaan 2 mogelijke speelmomenten aan:
        zondagvoormiddag (start: 9u30)
        zondagnamiddag (start: 14u00
        Dit zijn 2 aparte competities. Je kiest zelf voor welk speelmoment/competitie je een ploeg inschrijft.

Voor wie?

25+, dames en heren (geboren 1994 en vroeger)
    7 afdelingen (som van de punten van de 4 spelers, punten volgens dubbelklassement)
    Omwille van de transferregeling kunnen spelers die deelnamen aan de najaarsinterclub vorig jaar of dit voorjaar interclub gespeeld hebben voor Club A dit jaar enkel voor Club A najaarsinterclub spelen. Heb je vorig jaar geen interclub (voorjaar of najaar) gespeeld én heb je ook dit jaar niet deelgenomen aan de voorjaarsinterclub, dan ben je transfervrij en kan je najaarsinterclub spelen voor een club naar keuze.

Afdeling  Min. en max. aantal punten per ploeg
Afdeling 1 Nieuw!  201 - 240 ptn (max. 135 punten/dubbelploeg)
Afdelling 2  161 - 200 ptn (max. 110 punten/dubbelploeg)
Afdeling 3  121 - 160 ptn (max. 90 punten/dubbelploeg)
Afdeling 4  81 - 120 ptn (max. 70 punten/dubbelploeg)
Afdeling 5  41 - 80 ptn (max. 45 punten/dubbelploeg)
Afdeling 6  13 - 40 ptn (max. 25 punten/dubbelploeg)
Afdeling 7  max. 12 ptn, enkel voor spelers met klassement 3 punten (Nieuw!)

Schrijf je in!

Ploegen inschrijven kan vanaf 1 mei tot 15 juni! Contacteer tijdig je club! De kalender zal beschikbaar zijn vanaf 1 juli. Toevoegen van spelers aan de spelerslijsten kan nog tot de laatste speeldag.

Enkele praktische richtlijnen!

1 ploeg bestaat uit 4 spelers (2 mannen en 2 vrouwen). Er mogen tot 8 spelers op de ploegensamenstelling worden toegevoegd (max. 2 extra mannen en/of 2 extra vrouwen).
    Download hier een aangepast blanco formulier ploegensamenstelling
    Naast een max. puntentotaal per ploeg, is er ook een max. puntentotaal per dubbelteam: zie 2de kolom in tabel hierboven
    Elke ontmoeting bestaat uit 4 wedstrijden, waarbij de volgorde van belang is: eerst 1x dubbel heren en 1x dubbel dames, daarna 2x dubbel gemengd. Info voor de interclubleider: de wedstrijden worden in Elit als volgt ingegeven: 1) Dubbel Heren, 2) Dubbel Dames, 3) Hoogste dubbel gemengd, 4) Laagste dubbel gemengd
    Elke speler mag per ontmoeting max. 2 dubbelwedstrijden spelen waarvan max. 1 dubbel gemengd
    Het aantal punten van de 1ste gemengde dubbel moet hoger of gelijk zijn aan het aantal punten van de 2de gemengde dubbel
    De officiële speeldag is zondag. Ontmoetingen mogen vooruitgeschoven worden of achteruit tot de daaropvolgende zaterdag in akkoord met beide partijen
    Er kunnen onbeperkt spelers worden toegevoegd aan de spelerslijst.
    Het is toegelaten om op eenzelfde speeldag aan meerdere ontmoetingen deel te nemen (OPGELET: dit kan enkel in combinatie met een ontmoeting met najaarsinterclub!) Bv. deelnemen aan een vooruitgeschoven ontmoeting van de najaarsinterclub en deelname aan de intergewestelijke eindronde op zondag of deelname aan de najaarsinterclub met een ploeg in de voormiddag en de namiddag is dus mogelijk. Deelname aan 2 ontmoetingen van intergewestelijke eindronde op eenzelfde speeldag is niet toegelaten.
    Uit bevraging van spelers en clubs blijkt dat het samen eten na de ontmoeting zeer geapprecieerd wordt. We laten de clubs vrij in hun keuze maar we willen wel dat de thuisclub minstens 72 uur vooraf de bezoekers uitnodigt en daarbij duidelijk vermeldt of er al dan niet een maaltijd wordt aangeboden (en tegen welke prijs).

Nog vragen? Contacteer ons via info@tennisvlaanderen.be of 02/548.03.00.